200 szobás konferenciahotel épül Szegeden

Konferenciaszállodát és irodaparkot építenek Szegeden, a Szegedi Vadaspark és a Kiserdő által közrefogott hét hektáros területen, utóbbiban bérlakások is lesznek.

Kétszáz szobás konferenciaszállodát és irodaparkot tervez létrehozni a Vadaspark – Sancer-tavak – Móravárosi körút – Napfény Bevásárlópark – Laktanya utca által felölelt hét hektáros területen Bényi Szabolcs Tamás, az FFH Consulting Kft. ügyvezetője. Már a területfejlesztési tanulmányterv is elkészült, azonban az még a koronavírus előtti időszakhoz, 2020 első negyedévéhez volt igazítva, ezért most az irodapiacon és a szállodaiparban kialakult új világpiaci trendeknek megfelelően újragondolják a kivitelezést.

Bényi Szabolcs Tamás a Délmagyarországnak elmondta, a változtatás ellenére az elképzeléseik szerint a terület fő dedikációja továbbra is a szálloda, az iroda, az oktatás és a rekreáció marad, azonban a koronavírus hatására megemelkedett építőipari anyagárak miatt az alternatív építési technikákat is figyelembe veszik. Ezek környezetbarátabbak és olcsóbbak is, ilyen például a gyorsház építés – tette hozzá.

A területen kialakítanak egy konferenciaszállodát, melyben a szobák és a konferenciaterem mellett helyet kap majd egy étterem, egy lobby- és egy wellnessrészleg is, miközben a terület másik felén az irodapark épül meg.

Kiemelte, a megváltozott irodapiac szerint a munkáltatók nem homeoffice-t szeretnének, hanem tágasabb irodákat, éppen ezért a megszokottnál nagyobb irodákat terveznek, így a munkavállalók kellő távolságra tudnak majd elhelyezkedni egymástól. Terv az is, hogy az irodaparkban bérlakásokat is létrehoznak, így a munkáltatók nemcsak állást, hanem otthont is tudnak biztosítani.

Bényi Szabolcs Tamás leszögezte, a cél az, hogy a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatókat a városban tudják tartani, hiszen véleményük szerint hazánk nagyvárosait csakis a fiatalokkal lehet megújítani, azonban ehhez munka- és lakhatási lehetőséget kell biztosítani számukra.

Bényi hangsúlyozta, egy városnegyed fejlesztéséről van szó, jelenleg Szegednek ez az egyetlen egybefüggő, nagyméretű fejlesztési területe. Az ügyvezető szerint a területnek előnye a zöld infrastruktúrába való bekapcsolódása is, hiszen közvetlenül mellette van az ország egyik legnagyobb, 45 hektáros vadasparkja, valamint a másik oldalán található a 15 hektáros kiserdő.

Megjegyezte, a szakértői vélemények szerint a beruházás 50 milliárd forint feletti összegbe kerül majd.

Forrás: delmagyar.hu / Turizmus Online