15 éves lett a Symbol

A mai kor elvárásainak megfelelően felújított műemlék házban az évek alatt több ezer érdekes művész és vendég fordult már meg.

Az ezerarcú rendezvénykomplexumot egy több száz éves sváb vízimolnár házból alakították ki, de a felújításkor megőrizték a beugrót, a tornácot, a barokk fedélszékes padlásteret. Az építészeti különlegességek megóvásért 80 képzőművész dolgozott rajta több éven keresztül úgy, hogy a háznak továbbra is maradjon mesélnivalója: például arról a korábban üzemelő éttermi részről, ahol a padlót egyedi módon a mai napig marhabőr borítja, és a névadó Puskás Öcsi kedvenceit is fogyaszthatták a vendégek. A Gardenben, egy vastag üveg védelme alatt máig áll a régi kút, melyben a legenda szerint a Szent Koronát rejtették annak idején. A három részből álló, 220 éves pinceétterem pedig középkori tematikus vacsoráknak is tanúja volt. A több száz éves épületet még 2000-ben vette meg Barna Sándor.

Az épület nagyobb méretű termeiben a klasszikus bulikon, koncerteken és rendezvényeken kívül volt már hivatalos bokszmérkőzés, jégrevü Edvin Marton hegedűszójára, táncverseny, nemzetközi mixer- és borbélyverseny, Gatsby-party, számos művészeti kiállítás és expo, sőt egy alkalommal itt DJ-zett a világ leggazdagabb emberének fia, miközben Forma 1-es pilóták buliztak rá.

A házat 2015 óta üzemeltető Eventrend Group tájékoztatása szerint bár a korábbi évek a rendezvényes szektor számára igen küzdelmesek voltak, 2022-t számos telt házas eseménnyel, sikeres produkciókkal zárták.

Forrás: turizmus.com