Wakeboardpálya és plázs épült Zselicben

A Kaposvártól 20 kilométerre, Hajmáson található Zselicvölgy Szabadidőfarmon egy új beruházás keretében plázst, víziparkot és wakeboardpályát építettek.

Új attrakcióval bővült Zselic turisztikai kínálata: a Kaposvártól 20 kilométerre, Hajmáson található Zselicvölgy Szabadidőfarmon egy új beruházás keretében plázst, víziparkot és wakeboardpályát építettek.

A Zselicvölgy Szabadidőfarm tulajdonosai az elmúlt három évben uniós támogatással együtt összesen 1,5 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre. Ebből elkészült egy különleges hangulatú rendezvénypince, modern teniszcsarnok, 8 négyszobás apartmanház, 120 fő befogadóképességű étterem, wellnessrészleg, bowlingpálya és több szabadtéri sportpálya. 

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az új fejlesztés átadásán kifejtette: az elmúlt évben rekordot ért el a hazai turizmus, és minden jel arra mutat, hogy idén is sikeres éve lesz az ágazatnak.

"A Turisztikai Világszervezet adatai szerint a nemzetközi turistaforgalom világviszonylatban 3,9 százalékkal, Magyarországon pedig 7,1 százalékkal bővült. Jól érzékelhető ez a pozitív elmozdulás a Zselicben is – hangsúlyozta Gelencsér Attila. – A mintegy 1200 négyzetkilométer nagyságú térségben ma már az erdőművelés, a vadgazdálkodás és a mezőgazdaság mellett igen fontos terület a turizmus."

Az elmúlt években történt fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen megnőtt az ide érkező belföldi és külföldi turisták száma. Az elmúlt években átadott turisztikai célú beruházásoknak köszönhetően ma 4-5 napra szóló programot kínál a térség a vendégeinek. 

Forrás: turizmusonline.hu