Varázslatos szépségű Budapest új ötcsillagosa

Bár még csak néhány hét múlva nyílik, néhányan már láthatták a főváros egyik legkülönlegesebb módon átépített, luxusszállóként újjászületett házát.

Bár még csak néhány hét múlva nyílik, néhányan már láthatták a főváros egyik legkülönlegesebb módon átépített, luxusszállóként újjászületett házát.

December 15-én, szombat este, karácsonyi partira invitálta vendégeit, üzleti partnereit a pesti Podmaniczky utcában magasodó új szálloda, a Mystery Hotel Budapest átvarázslásának megálmodója és létrehozója, Varró Zoltán dizájner, a VarroDesign Stúdió alapító-névadója, GastroDesign versenyünk zsűrijének elnöke.

Bár a lokáció láttán sokakban merülhet fel a gondolat, hogy egy luxusszálló vajon mit keres a Nyugati Pályaudvar közelében, azonban az épületet kívülről-belülről megismerve, pillanatok alatt eloszlanak majd kétségeink. Ugyanis ami ott megvalósult, az egykori magyarországi szabadkőművesek székházának épült, majd sokáig magányosan árválkodó, erősen lerobbant állapotban évekig eladásra kínált, majd végre gazdára talált épületben - az egyedülállóan egyedi és exkluzív.

Végre egy szálloda, ahová klausztrofóbiások is nyugodt szívvel becsekkolhatnak, ugyanis akkora terek várják a vendéget a közösségi területeken kívül még a legkisebbnek nevezett szobákban is, amelyekben mindenki bátran búcsút inthet bezártság érzésének.

A felsőbb szinteken ugyan vannak olyan szobák, amelyeket viszont tériszonyosaknak nem ajánlanánk - lévén a szobában mennyezettől a padlóig érő üvegfallal, amelyen át le lehet tekinteni a belső kertre, mind a hat emeleten keresztül -, de ezen kívül az új luxushotelben mindenütt csupa különleges megoldások, pazar anyagok, tapéták, szövetek, vastag, súlyos függönyök, drága bútorok, egyedi mintázatú, gyönyörű szőnyegek és járólapok, néhol különleges kádak a szobák berendezéseként és olyan apróságnak tűnő, ám szintén az egyediséget szolgáló designelemek vannak - pl. az apró, vicces csavarral megkomponált ismert festmények a falakon, vagy a gyönyörű, régi időket idéző, ámde működő házitelefonok -, amelyek különlegesen egyedivé és álomszéppé varázsolják az új hotelt.

A házat, nevéhez méltóan a misztérium, a titokzatosság lengi be, a dór, ion és korinthoszi oszlopok között szinte ma is láthatjuk az itt-ott elsiető vagy fontos tárgyalásokat folytató titkos szabadkőművesek elit társaságát. Legjobban ez az érzés a 4. emeleten (!) lévő pazar méretű étteremben törhet ránk, amelynek nagyságáról annyit, itt nyugodt szívvel színházi előadásokat is lehetne tartani, komplett nézőteret is beleértve. A látvány, a terem dizájnja, egész megjelenése, amely extravagáns, mégis történelmi jegyeket idéző stílust, és egyben otthonosságot idéz - utolérhetetlen ma a hazai szálloda-palettán.

A hamarosan megnyíló Mystery Hotel - amely egy hazai lakóparkok építésével foglalkozó nagyvállalkozó nagyvonalú tulajdonaként épült -, lesz Budapest egyik legkülönlegesebb, ha nem a legeslegkülönlegesebb ötcsillagos szállodája.

Forrás: turizmusonline.hu