Szegedi Szabadtéri Játékok

Jubileumi, 85. évada során újra az eredeti felállásban várja nézőit a Szegedi Szabadtéri Játékok: a színpad a dóm előtt kap helyet, a nézők pedig a már felújított templommal nézhetnek szembe.

Jubileumi, 85. évada során újra az eredeti felállásban várja nézőit a Szegedi Szabadtéri Játékok: a színpad a dóm előtt kap helyet, a nézők pedig a már felújított templommal nézhetnek szembe. A helyszín átalakítása ismét kreatív kihívások elé állította a fesztivált.

A művészek és a nézők is kétkedve fogadták két évvel ezelőtt azt a megoldást, melyhez a dóm rekonstrukciója miatt folyamodott a Szegedi Szabadtéri Játékok. „A többség valóban nehezen képzelte el, hogy hazánk legnagyobb színpada 180 fokkal elfordítva is ugyanolyan élményt nyújt - emlékezett vissza Herczeg Tamás igazgató. - A Dóm tér semmivel össze nem hasonlítható atmoszférája így is érvényesült. Mindannyiunk szívének a legkedvesebb persze az eredeti állapot, amit idén már ismét élvezhetünk.”

A színpad, a nézőtér és a backstage építése május utolsó hetében kezdődik. A műszaki munkálatok összesen kevesebb, mint egy hónapot vesznek igénybe. Már két évvel ezelőtt is több száz négyzetméterrel növekedett az új szerkezeti megoldásnak köszönhetően a színpad és a backstage alapterülete, idén ez a szám újabb rekordot dönt: a teljes fesztiválhelyszín több mint 1700 négyzetméter lesz. Június közepére készül el a Szegedi Szabadtéri helyszíne, a jubileumi évad első előadását július 1-jén játsszák. Wagner A bolygó hollandi c. operája kezdi a szezont különleges, látványos koncepcióban. Színre kerül még idén a Drakula utolsó tánca, az Én és a kisöcsém, a Mamma Mia!, A nyomorultak, az Ének az esőben és a Tévedések vígjátéka is. A Szegedi Szabadtéri Játékok programjáról bővebben a Szegediszabadteri.hu oldalon olvashatnak.