Új hálókocsis vonatok indulnak az Adriára

Idén nyáron már naponta indítja hálókocsis vonatait az Adriára a MÁV-START-tal közösen a szlovén és horvát állami vasúttársaság.

Idén nyáron már naponta indítja hálókocsis vonatait az Adriára a MÁV-START-tal közösen a szlovén és horvát állami vasúttársaság. A menetrendet úgy alakították ki, hogy reggel érkezzenek az utasok a szlovén vagy a horvát tengerpartra, a nyaralás utolsó napján pedig este indulhatnak vissza -  ezzel a nyaralás két nappal megtoldható, a vonaton pedig a tengerparti szállás áránál jóval olcsóbban kínálnak fekhelyet.

A június második felétől elérhető új járatokra érdemes előre lefoglalni a fekvőhelyeket vagy a fülkét. Az olajfaligetek között kanyargó, csatlakozó szlovén vonat egészen a pulai arénáig viszi az utasokat, az osztrák császár nyaralóhelyére, Abbáziába (horvát nevén Opatijába) pedig közvetlen Utasellátó hálókocsi indul Budapestről. Június 23-tól augusztus 25-ig, minden este 20:30-kor a Déli pályaudvarról – kerékpárszállító kocsival kiegészítve – startol az Istria SEA←YOU vonat Koper és Fiume (Rijeka) célállomásokkal. A Keleti pályaudvarról az Adria SEA←YOU vonat június 16-tól szeptember 8-ig szintén naponta köti össze a magyar fővárost a dalmát partvidék központjával, Splittel. A fiumei és a spliti vasútállomástól szinte minden fontos tengerparti nyaralóhelyre indulnak buszok, emellett Splitben a vonatról azonnal kompra lehet szállni Brač vagy Hvar szigetek felé. A vonatjegy Isztriára már 49 euróért megváltható oda-vissza útra.

Forrás: turizmusonline.hu