Szárnyakon repülve a Dunán

Az élénk közúti forgalom nem túl kellemes a nagy melegben, ám ugyanazzal a sebességgel, dugó nélkül, a Duna habjait szelve szárnyashajón is utazhatunk Vác, Visegrád és Esztergom felé.

Az élénk közúti forgalom nem túl kellemes a nagy melegben, ám ugyanazzal a sebességgel, dugó nélkül, a Duna habjait szelve szárnyashajón is utazhatunk Vác, Visegrád és Esztergom felé. A Dunán közlekedő szárnyashajók – név szerint Sirály, Sólyom, Vöcsök és Bíbic - akár 65 kilométeres óránkénti sebességgel is képesek száguldani, vagyis Esztergomba és Visegrádra mindössze egy óra alatt elérhetnek az utasok.

A szárnyashajók október elsejéig hétfő kivételével mindennap közlekednek Vác, Visegrád és Esztergomba felé. A Duna-kanyart megcélzó kerékpárosoknak sem kell lemondaniuk erről az utazási élményről, mert ezeken a hajókon is lehetséges a kerékpárok szállítása. A szárnyashajó járatok tarifája közel azonos a hagyományos kirándulóhajók áraival, ráadásul számos helyen jelentős kedvezményben részesülnek a MAHART PassNave utasai a parti szolgáltatások áraiból is, aki pedig online foglalja le szárnyashajós útját, az 15%-os kedvezményben részesül.