Summerfest - Nemzetközi Folklórfesztivál Ráckevén

A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, Ráckeve és a Kis - Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában.

A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, Ráckeve és a Kis - Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. Idén augusztus 12 - 20. között rendezik meg az eseményt. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek, valamint a Ráckevén működő, a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkcióin keresztül. A fesztivál Kis-Dunai Népzenei és Néptánc találkozó elnevezéssel indult 1987-ben és nőtte ki magát egy nemzetközi folklór fesztivállá.

Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatnak az ide látogatók: a Művelődési Központ szabadtéri színpada színházi előadásnak, koncerteknek, gyermekszínháznak és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadásoknak ad otthont. A fesztivál három településen - Ráckeve, Tököl, Százhalombatta - zajlik azonos időszakban.