Összművészeti fesztivál Szentendrén

Koncertek, filmvetítés és irodalmi est is várja az érdeklődőket augusztus 24-én és 25-én.

Az augusztus 24-én és 25-én sorra kerülő Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál első napján többek között Császári Gergő, Szeder-Szabó Krisztina, Lee Olivér, a Papaver Cousins és Noémo szóló koncertje, valamint Ersch akusztikus fellépése szórakoztatja a közönséget.

Megnyílnak a Szentendrei Régi Művésztelep műtermei is, ahol a látogatók kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg a művészekkel. Baksai József, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével az érdeklődők megtanulhatják többek között, hogyan kell a vászonnal bánni. Művészeti séta keretében a résztvevők a Szentendrei Régi Művésztelep alapítói, művészei által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járhatják végig Krizbai Éva múzeumpedagógus kíséretével.

A Szentendrei Régi Művésztelep kertjében a Múzsák kertje? Költők párban I. című irodalmi esten, négy egykori Móricz-ösztöndíjas költő, Simon Adri, Zsille Gábor, Ughy Szabina és Oravecz Péter Szentendréhez és a Duna-parthoz kötődő személyes emlékeikről mesélnek, valamint felolvassák azzal kapcsolatos verseiket. Az irodalmi program második részében a négy vendég, akik az életben egy-egy párt alkotnak, ezúttal párt cserélve, a közönség által megadott kulcsszavak alapján a helyszínen írnak hangulatos versfüzéreket, játékos párverseket. Az estet Oravecz Péter gitárjátéka is színesíti.

A Kertmoziban Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című alkotását és a Cseh Tamás hagyatékában megőrzött felvételekből készült válogatást vetítenek. A kétnapos fesztivált Másik János zeneszerző, énekes Cseh Tamás-estje zárja.

A programokról ITT olvashat bővebben.