Október 19-ig tart a Design Hét Budapest

Idén októberben az évforduló tiszteletére a megszokottól eltérően nem 10, hanem 15 napon keresztül várja az érdeklődő nagyközönséget a Design Hét Budapest, Magyarország legnagyobb dizájneseménye

Idén októberben az évforduló tiszteletére a megszokottól eltérően nem 10, hanem 15 napon keresztül várja az érdeklődő nagyközönséget a Design Hét Budapest, Magyarország legnagyobb dizájneseménye. A rendezvénysorozat szlogenje idén Mission: Design.

A Design Hét Budapest rendezvényeinek a kezdetektől nyilvánvaló a küldetése. A folyamatos szemléletformálás, a tudásmegosztás igénye, az újabb és újabb szakterületek, témafelvetések, alkotók, vállalkozások programsorozatba való bekapcsolása, a szakemberek és vállalkozások közötti együttműködések kialakításának, illetve a designvállalkozások piacra lépésének elősegítése és versenyképességük fokozása, valamint a legfrissebb eredmények közismertté tétele mind annak a küldetésnek részei, melynek célja egy erős és fenntarthatóan működő design-ökoszisztéma kialakítása Magyarországon. Az elmúlt évek designer-kollaborációinak megsokasodása, az egyre népszerűbbé váló közösségi programok, a különböző szakterületek közötti, egyre intenzívebbé váló kapcsolatok azt jelzik, hogy az összefogás igénye, a közös célért való aktív tenni akarás a hazai designszcéna szereplői számára is kiemelt fontosságúvá vált az utóbbi időszakban. Mint Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora elmondta: „Célunk a hazai design-ökoszisztéma további erősítése, valamint a szemléletformálás – szeretnénk minél több vállalkozás számára egyértelművé tenni, hogy a design alkalmazása valamennyi iparágban növeli a versenyképességet, így célszerű már a termék vagy szolgáltatás fejlesztésének korai szakaszában szakképzett designert bevonni a tervezési folyamatba.”

A rendezvény idei díszvendég országa Németország. A világ egyik vezető design-nagyhatalma hazánk egyik legfontosabb kereskedelmi partnere – mely tény egyértelműen jelzi az együttműködések szerepének fontosságát a gazdasági kapcsolatok fellendítésében.

Forrás: Programturizmus.hu

Az elkövetkező napok programjairól itt olvashat bővebben>> https://designhet.hu/2018/program