Norvégiában étterem nyílik a tengerfelszín alatt

A Snøhetta tervezőiroda által megálmodott víz alatti étterembe már foglalhatók asztalok a 2019-es év áprilisára.

A Snøhetta tervezőiroda által megálmodott víz alatti étterembe már foglalhatók asztalok a 2019-es év áprilisára.

A Lindesnesben, az Északi-tenger partján elhelyezkedő épület tulajdonképpen egy impozáns méretű, tengerbe csúsztatott, szürke betonoszlopra emlékeztet. Az étterem legvonzóbb vonását, azaz a vízalattiságot kihangsúlyozó ’Under’ név norvégul csodát is jelent.

Aki nem klausztrofóbiás, annak kiváló tavaszi meglepetés lehet egy romantikus vacsorára asztalt foglalni az egyelőre még megnyitásra váró étterembe.

Különleges építészeti megoldásairól máris híressé vált az épület. A benne található vendéglátóhelyen máris garantált az első hetekben a telt ház, pedig csak tavaszra ígérik a nyitást.

Bár még folynak a belsőépítészeti munkálatok, máris számos fotó jelent meg magáról az épületről, amelynek vízfelület feletti része úgy néz ki, mint egy kiemelkedő szikla.

A bejárat közvetlenül egy pezsgőbárba vezet, majd utána következik az étterem, amely öt méterrel a víz alatt található. A falak különlegesen vastag akrilüvegből készültek, a helyiségekből  páratlan látvány nyílik a tenger világára..

Európa első víz alatti éttermének meglátogatása előtt azonban nem árt tanulmányozni az időjárás-jelentést, mivel a tenger északon, viharos napokon, meglehetősen komor látványt nyújt. Bár bizonyára lesznek olyanok is, akik éppen a vihar víz alatti megtapasztalására vágynak. Minden bizonnyal csodálatos élmény látni, ahogy a víz felszíne tajtékozva háborog és szinte dübörögve ömlik az eső, mindeközben a vendégek nyugodtan fogyaszthatják el mélyen a vízfelszín alatt vacsorájukat.

Napütéses tavaszt Norvégiának és az északi különleges kulináris kalandokat keresőknek!

Forrás: www.turizmus.com & www.under.no