Monet receptek nyomában

Gasztronómiai kalandozásra és exkluzív tárlatvezetésre invitál Debrecen.

Bár elsőre meglepőnek tűnhet az a gondolat, hogy párhuzamot vagy kapcsolatokat keressünk festészet és étkezés között, az ötlet egyáltalán nem egyedi, ezért invitál gasztronómiai kalandozásra és exkluzív tárlatvezetésre Debrecenben a Hotel Lycium****, a MODEM és a Gasztrokult Klub.

Claude Monet a feleségével sok barátjukat - köztük Clemenceau-t, Renoirt és Cézanne-t - látták vendégül. Monet nagyon fontosnak tartotta, hogy otthonában - csakúgy, mint képein - harmonikus légkört teremtsen és vendégeinek nagyon jó minőségű fogásokat tálaljanak fel. Ezt tanúsítják nemrégiben felfedezett receptfüzetei is.

Sokak által ismert Claire Joyes, Monet dédunokája feleségének Monet asztalánál című könyve, melyben összegyűjtötte Monet naplóban vezetett gasztronómiai élményeit: kedvenc ételei leírásét és olyan recepteket, amelyekkel utazásai során vagy a párizsi vendéglőkben találkozott.

A Hotel Lycium**** Debrecen vendégeit az egyedülálló tárlatvezetést megelőző gasztronómiai piknik alkalmával ezen ízek világába kalauzolja el augusztus 18-án a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ belső udvarán.

Program:
19.00 Esti piknik - Claire Joyes könyve alapján Monet kedvenc ételeiből
Ízelítő:
Szalagos főkötő leves
Töltött padlizsán vargánya grissinivel
Bordeaux-i rostélyos sajtfánkokkal
Csuka fehérvajban English Muffinnal
Sacha Guitry disznólapockája burgonyachipsszel
Tatin kisasszony minitortája

20.00 Záróra utáni exkluzív tárlatvezetés: Impressziók Monet-tól van Gogh-ig, Matisse-tól Warholig

Részvételi díj: 4 900 Ft / fő
Jelentkezés: (52) 506-600 vagy hotel@hotellycium.hu