Mindenkit szeretettel vár a VII. Szegedi Mangalica Fesztivál

November 2-4. között kerül megrendezésre a VII. Szegedi Mangalica Fesztivál. A szegedi rendezvény egyben az őszi rendezvényszezon záró és a téli rendezvények nyitó fesztiválja.

November 2-4. között kerül megrendezésre a VII. Szegedi Mangalica Fesztivál. A szegedi rendezvény egyben az őszi rendezvényszezon záró és a téli rendezvények nyitó fesztiválja, amikor mindenki újra feltöltheti a kamráit a karácsony előtti időszakban.

Ezen a fesztiválon a mangalicatenyésztők mellett képviseltetik magukat, más állattenyésztők is élőállat kiállításokkal,  valamint különböző portékáikkal érkeznek a piactérre őstermelők, iparművészek, kézművesek, street food truckok, és természetesen, mint minden évben helyben sült friss tepertő is kapható lesz! Az elmaradhatatlan kísérők sem hiányozhatnak úgy, mint a kiváló minőségű borok illetve pálinkák és mindehhez hangulatos színpadi programokkal, autentikus népzenei koncertekkel, vásári komédiákkal, gasztro bemutatókkal várják a szervezők az idelátogatókat.

A helyben sült egész malac és friss tepertő mellett a kilátogató vendégek egyéb frissen készült mangalica ételek közül válogathatnak. A klasszikus hurka, kolbász, tarja, hagymásvér mellett megtalálhatóak lesznek a legmodernebb technológiával készült mangalica street food truckok termékei is.

Nagyszerű élmény minden korosztálynak!

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, a legtöbb esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő. A vásárló eredeti magyar mangalicatermékekkel gazdagodhat, mivel csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

További információk a rendezvény facebook eseményénél olvashatók >>>

Forrás: mangalicafesztival.hu