MIKULÁSGYÁR 2018 BUDAPEST

A MikulásGyár 2018. november 30. és december 21. között tart nyitva, a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10 és 19 óra között.

A MikulásGyár 2018. november 30. és december 21. között tart nyitva, a Millenáris Parkban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10 és 19 óra között.

Nagyokat és kicsiket is színes programokkal, koncertekkel vár a MikulásGyár. 2018-ban 14. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár akciója. Idén minden eddiginél hosszabb nyitva tartással várják az adományokat. A MikulásGyár teljes időtartama alatt igazi karácsonyi hangulat, rengeteg gyermekprogram és felnőtteknek szóló koncert, melegedő és gyermekfoglalkoztató várja a látogatókat.

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát - már csomagokként - rászorultsági alapon osztja szét.

A MikulásGyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától.

A MikulásGyárba évről-évre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek. Sokan kifejezetten a MikulásGyár miatt jönnek Magyarországra a karácsonyi időszakban. Ausztráliából, Kínából, USA-ból és Európa több országából is érkeznek segíteni, csomagolni. Nagy szolgálatot tesznek a MikulásGyárnak, s ezáltal az adományozottaknak.

Cégek számára egyedülálló lehetőség a MikulásGyár rendezvénysátrában tartandó év végi esemény. Ezzel mind a jótékonysági eseményt támogathatja, mind saját kommunikációját erősítheti.

A MikulásGyár a térség legnagyobb, legismertebb és legelismertebb szervezett - nem ad hoc jellegű - jótékonysági akciója. A MikulásGyár az adományozóktól nem kér és nem fogad el készpénzt, emelt díjas sms-t, elsősorban tartós élelmiszert (konzerv, tészta, rizs, liszt, olaj, cukor, édesség stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, játékot, könyvet gyűjt a rászorulóknak. Az adományok szelektálását és szétosztását - rászorultsági alapon - a Magyar Vöröskereszt végzi, másik fő stratégiai partnerünk, a Magyar Posta és Posta Logisztika segítségével.

Ilyen hosszú ideig még sosem dolgoztak a gyár önkéntesei, de a tavalyi akció tapasztalatai azt mutatják, hogy szükség van a hosszabb nyitvatartási időre. Évről-évre nagyobb az adományozói kedv. A Mikulásgyár már évek óta nemzetközi szinten is ismert és elismert. Idén már érkezett ajándék Houstonból, Tokióból és Csíkszeredáról is.

Aki nem tud személyesen eljönni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa, főszervezője kiemelte: eddig minden évben rekordmennyiségű adomány gyűlt össze.

Várjátok már a Mikulást?

November 30-án 11.00 és 12.30 között személyesen is találkozhattok az igazi finn Mikulással, Joulupukkival a MikulásGyárban!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás: programturizmus.hu