Megújult a Budapest Marriott Hotel

Már 2018 áprilisában a nagyközönség előtt is bemutatkozhatott a szálloda 364 teljesen átalakított szobája.

Már 2018 áprilisában a nagyközönség előtt is bemutatkozhatott a szálloda 364 teljesen átalakított szobája.

Az első szakaszban felújított vendégszobák stílusa, bútorzata, elrendezése és hangulata teljes mértékben megváltozott, tökéletesen alkalmazkodva az újgenerációs utazók szokásaihoz. Megújultak és új színt kaptak a belső falak, a szőnyegek helyett pedig modern padlóburkolat teszi tágasabbá és otthonosabbá a teret.

A letisztult vonalvezetésű, olasz bútorok közül említésre méltó az ajtók nélküli, nyitott ruhás szekrény, valamint az ablakok elé elhelyezett heverő. Előbbi a funkcionalitás, utóbbi pedig a lélegzetelállító panoráma okán vált máris a vendégek kedvencévé.  Az új ágyakról eltűntek az ágysálak, letisztult ágyneműgarnitúra és vidám díszpárnák teszik hangulatossá a hálószobákat.

A tökéletes harmóniát a falak és drapériák pasztell árnyalatainak, valamint a dekorációs elemek élénk színfoltjainak együttese teremtik meg, amelyet a beáradó természetes fény minden szobában életre kelt. Az elektromos árnyékolók az ágy mellől kényelmesen állíthatóak, a széf elhelyezkedését és formáját szintén a legújabb igények szerint, az éjjeli szekrény részeként alakították ki. A dolgozóasztal mérete a hordozható számítógépek méretéhez alkalmazkodva jelentősen csökkent, így minden szoba tágasabbá, könnyen átjárhatóvá vált.

A környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva szelektív hulladékgyűjtő kosár is helyet kapott a szobában, így a papírmentességre törekvő szálloda újabb fontos lépést tett a zöld működés irányába.

A belsőépítészeti munka és az új stílusirány technikai újításokat is megkövetelt, így a szobákban a televíziók és telefonok cseréje is megtörtént, az ajtók pedig hamarosan már okostelefon segítségével is nyithatóak lesznek.

Az átépítés szigorú ütemterv szerint, feszített munkatempóban zajlott, hiszen a teljes szobafelújítás – zavartalan operáció mellett – kevesebb mint négy egymást követő hónap alatt valósult meg. A hazai építőipar nehézségei ellenére ez a magas presztízsű projekt fennakadások nélkül valósulhatott meg, melynek eredményeképpen a felújítási munkálatok a jövő évre a lobby, a rendezvénytermek és az étterem megújulásával zárulhatnak le.

A képek magukért beszélnek!