Égig érő wellness Sopron felett

Magyarország első vidéki skywellness-ét nyitották meg és adták át a vendégeknek október 18-án, a négycsillagos Hotel Sopronban.

Megnyílt Magyarország első vidéki skywellness-e: a négycsillagos, tökéletes lokációval rendelkező, a GYSEV Zrt. tulajdonában lévő Hotel Sopronban avatták fel és adták át a vendégeknek október 18-án.

„Sopron egyetlen, nagyméretű négycsillagos szállodájaként fontosnak tartjuk, hogy a vendégeinknek nyújtott szolgáltatásunk színvonalában ne csak a szinten tartásra törekedjünk, hanem mindig többet és jobbat biztosítsunk. Emiatt dolgoztunk ki egy rövid - és középtávú fejlesztési stratégiát. 2017-től már két szinten, prémium minőségű szobákkal várjuk vendégeinket. A szálloda megépítésének 35. évfordulójára pedig az országosan is egyedi, panoráma-wellness részlegünk is elkészült” – mondta az avató alkalmával Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója. 

Az átadó ünnepségen Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő hangsúlyozta: örömmel vették a nagy múltú Hotel Sopron beruházását, hiszen a város minden olyan fejlesztést támogat, amely minőségi előrelépést jelent Sopron turisztikai vonzerejének növelésében. 

Mi az, hogy Sky Wellness?

A hotelben eddig nem volt lehetőség wellness rész kialakítására. 2018-ban a vezetőség elérkezettnek látta az időt, hogy egy januártól októberig tartó beruházás keretében kialakítsa a hotel 3. emeletén a vendégek kényelmét szolgáló új, egyedi elrendezésű, 180°-os üvegpanorámás wellness részlegét.

Igénybe vehető szolgáltatások: városi panorámás jakuzzi, a hegyekre tökéletes kilátást biztosító finn szauna, infraszauna-sókabin kombináció, jégkút, dézsás zuhany, gőzkabin, masszázs, a Szent-Mihály templomra rálátó kondicionáló terem, pihenőtér és kis bár, öltözők és masszázs helyiség.  A bárrészből pedig egy kis, nyitott terasz biztosít tökéletes panorámát a hűség városára. 

Rövid ismertető a hotelről

A Hotel Sopron 6 km-re az osztrák-magyar határtól, és néhány kilométerre Sopron történelmi belvárosártól – mégis csendes környezetben - található, rendkívül könnyű megközelíthetőséget biztosítva a szállodába érkezők számára. A Tűztoronyra tökéletes kilátással szolgáló hotel 1983-ban épült, így idén lesz 35 éves. Az elmúlt évtizedekben számtalan átalakuláson és újításon esett át folyamatosan, mire elnyerte mai formáját és azokat a modern szolgáltatásokat, amelyekkel télen-nyáron várja a vendégeit.

2018-ban az eddigi legnagyobb átalakítás folyt a szállodában, ennek legfrissebb eredménye a különleges hangulatú wellness rész a hotel felső szintjén. 

Építészeti tervező: Archi.doc Építészeti Kft.

Belsőépítész tervezők: Bakonyi Beáta és Varga Panna

Fotók: Bakonyi Bence

Forrás: turizmusonline.hu