Diósgyőri várjátékok és középkori forgatag

Lépjenek be a forgatag díszes kapuján, és kezdődjön az időutazás! Július 30-31-én a Diósgyőri várban harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására. 

Lépjenek be a forgatag díszes kapuján, és kezdődjön az időutazás! Július 30-31-én a Diósgyőri várban harcedzett lovagok viaskodnak a király szórakoztatására, tűznyelők, komédiások, gazdasszonyok harsogják tele az udvart, és jóízű pecsenyék illata csábítja lakomára a megfáradt vándort. A forgatag idei programja igazi családi, történelmi időtöltést kínál.

„Én, Lajos király köszöntelek kedvenc palotámban, Diósgyőr várában! Szeretettel látlak, nézz hát szét, ismerd meg jelenemet, múltadat!” - olvasható a vár weboldalának köszöntőjében. „Kiállításaink megmutatják királyi váram, udvartartásom életét. A Kazamatát végigjárva népem mindennapjaiba nyerhetsz betekintést.

A Felső vár rondellájában végignézheted palotám épülését, romlását, évszázadokon átnyúló történetét. Ha érdekelnek a kardok, páncélok, kopogj be a fémműves műhelybe, ahol hű mesterem segítségével ki is próbálhatod ezen fegyvereket. Kérésedre udvarhölgyeim körbevezetnek a palotán, tekintsd meg Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a kétszintes várkápolnát, az uralkodók, majd a királynék reneszánsz palotaszárnyát, hallgasd figyelemmel történeteiket, udvari pletykáikat, kóstolj bele a csodába, érezz rá a középkor ízére!”

No, de aki igazán nagy eseményre vágyik, az jöjjön el a diósgyőri várjátékokra és a hozzá kapcsolódó középkori forgatagra!

Bővebb információ >>