Debütál a Streetfood Feszt Székesfehérváron

Június 22-24. között Székesfehérváron első alkalommal rendeznek street food fesztivált.

Június 22-24. között Székesfehérváron első alkalommal rendeznek street food fesztivált, ahol a világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek valamint a kézműves borok és sörök is.

Az I. Streetfood Feszt szervezői, Mits Gergely és Vörös Tamás a következőkben foglalja össze, hogy mire számíthatunk: „A Streetfood Feszt nagyjából az egész Fő utcát magába fogja ölelni. Az Országalmától egészen a Zichy ligetig két oldalt lesznek kint a food truckok, illetve a street foodosok, akik sokszínű installációkkal települnek ki. Eközben mindenféle zenés és szórakoztató kísérőprogramok is lesznek: többek között street art és slam poetry előadásokra is lehet számítani. Egy klasszikus street food fesztivált szerettünk volna Fehérváron megvalósítani, amelynél fő szempont volt az ételek és a programok változatossága. A hamburgertől, a pizzától és az általánosabb street foodoktól kezdve kicsit az olaszos vonalba is bele lehet majd kóstolni, de lesznek kávékülönlegességek és kézműves borok is.”

A legnagyobb látványosság a BBQ-s kitelepülés lesz: a szervezők egy amerikai BBQ-autóval lepik meg a vendégeket, ahol aztán minden lesz, ami csak a klasszikus barbecuehoz köthető, de találunk majd többek között Texas meat wagon-t, Bistrowagen-t és Belga Sörmester-t is.

Forrás: Világutazó Magazin