Csúcsgasztronómia Debrecenben

Sárközi Ákos Michelin- csillagos séf vendégszereplését láthatták, valamint annak eredményét kóstolhatták a vendégek a Hotel Lycium****-ban!

Sárközi Ákos Michelin- csillagos séf vendégszereplését láthatták, valamint annak eredményét kóstolhatták a vendégek a Hotel Lycium****-ban!

Nem mindennapi eseménynek lehettek részesei december 1-jén a gasztronómia szerelmesei a négycsillagos belvárosi szállodában. Immár 2. alkalommal találkozhattak a Michelin-csillagos Sárközi Ákossal, és gazdagodhattak különleges gasztronómiai élményekkel az Átrium étterem vendégei.

A Michelin- csillagos Borkonyha séfje exkluzív menüsort állított össze a hangulatos szombat esti vacsoraestre.  Többek között Sült kacsamáj almával, fűszeres morzsával, Bazsalikomos karfiol leves kagylóval, Harcsafilé savanyúkáposzta-mártásban, zöld citromos madársalátával, és Borjúpofa fehérrépával érlelt sonkával repítette új gasztronómiai dimenziókba az érdeklődőket. Kiderült az est folyamán az is, hogy milyen desszertet rejt a „Művészet és gasztronómia”. Sárközi Ákos - filozófiájához hűen, miszerint „a gasztronómia és a kortárs művészet sok mindenben megegyezik” - a hotel halljában 4 plexilapra szó szerint „megfestette” az utolsó fogást. Erre halmozta rá a különféle szárított gyümölcsöket, joghurt alapú tésztadarabkákat, önteteket, végül szárazjéggel lehűtötte, valóságos gejzírré varázsolva a 4 asztalt. A kulináris élvezetek így váltak teljessé.

Kérjen rendezvényére ajánlatot az egyedülálló gasztronómiai események helyszínétől!