Charity kávézó a belvárosban

Új kávézó nyílt az Arany János utcában, a Magyar Vöröskereszt székházában.

Kávézót nyitott a Vöröskereszt a belvárosban: a humanitárius szervezet székházában Empathy Cafe & Bistro néven avattak hétfőn egy olyan közösségi teret, ahol a szervezet karitatív munkájának a támogatása mellett fontos társadalmi témáknak is teret adnak. A beruházás a Google alapítványi támogatásából, valamint széleskörű hazai összefogás eredményeként valósulhatott meg.

A hely meghatározó itala az a magas minőséget képviselő, speciality kávé, amelyet egy Costa Ricában élő magyar, Bányai László termel és Tóth Sándor,  a szekszárdi Kávé Háza vezetője pörköl, ételfronton pedig háromféle DOP lángos közül választhatnak a falatozni vágyók. Ezt a fogást a hagyomány és az innováció fúziója ihlette, félúton van a római pizza és a magyar lángos között, amelyre friss, hazai alapanyagokból készült feltétek kerülnek. Italfronton többek között a Laposa Birtok kéknyelűjét lehet megkóstolni.

A kávézó szinte teljesen száműzi a műanyagot, nem használnak PET palackokat, hanem csapvízből készítenek szűrt és magnéziummal dúsított vizet a BWT által felajánlott technológiával. Újrahasznosított tálalóeszközeik vannak, a mosogatásához pedig csak zöld tisztítószereket használnak. Az épület kialakításánál figyeltek a látás-, mozgás- és a hallássérültek megváltozott igényeire és az akadálymentesítésre is. Az Empathy közösségi könyvespolcára közel 100 ismert és elismert ember, színészek, írók, médiaszemélyiségek, zenészek és vendéglátósok ajánlották fel kedvenc könyvüket vagy saját alkotásukat.

Az Empathy Cafe & Bistro vendégei fogyasztásukkal támogatják a Magyar Vöröskereszt segítő tevékenységeit is.

(Forrás: Magyar Vöröskereszt)