22. Csabai Kolbászfesztivál: a vidék esszenciája

Néhány nap és Békéscsabán ismét minden a méltán híres kolbászról szól majd.

Néhány nap és Békéscsabán ismét minden a méltán híres kolbászról szól majd. „A 22. Csabai Kolbászfesztivált, hazánk legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét idén október 19-22-e között, péntektől hétfőig a békéscsabai sportcsarnokban és környékén rendezik meg.

A négynapos rendezvény lehetőséget ad rá, hogy vendégeink belekóstoljanak abba, milyen is a vidéki élet, hogyan élnek errefelé az emberek, mit esznek, hogyan mulatnak, milyen zenészeik vannak? A kolbászfesztivál egyfajta eszenciája ennek a vidéki, csabai életérzésnek, amit szeretnénk annak a közel 100 ezer látogatónak megmutatni, akiket a négy nap alatt Békéscsabára várunk, s akiknek mintegy 15 százaléka külföldről érkezik” – mondta el Hégely Sándor fesztiváligazgató az esemény sajtótájékoztatóján. Idén a kolbász fővárosának díszvendége az ország fővárosa, Budapest lesz, külföldről pedig Thaiföld mutatkozik be. A fesztiváligazgató emlékeztetett arra is, hogy a rendezvény egyik fontos küldetése a hagyományok és értékek átadása. Márpedig aki ezen a négy napon Békéscsabára látogat, az meggyőződhet róla, hogy ebben a városban még a gyerekek is tudnak kolbászt csinálni.

Rengeteg program, kolbásztöltő versenyek, száraz- és sült kolbászok kínálata, kóstolása, látvány disznótorok és a neves előadók koncertjei mind garanciát jelentenek arra, hogy a 22. Csabai Kolbászfesztiválon a tavalyinál is több látogatót köszönthessenek, hogy ez legyen az ország legnagyobb házibulija. Bővebben: www.csabaikolbaszfesztival.hu